Son zamanlarda üniversiteler, öğrencileriyle birlikte düzenledikleri etkinlikleri, özellikle eğitim seminerlerini ve konferanslarını ileride başvurmak üzere erişilebilir hale getirebilecekleri şekilde yayınlamanın ve kaydetmenin yollarını arıyorlar. Bu kayıtlar ayrıca sosyal medya platformlarında paylaşılabilir ve öğrencilere her zaman, her yerden erişme esnekliği sağlar.
Bu tür projeler söz konusu olduğunda en önemli husus, kullanılan teknolojinin özellikle öğrenciler için sürdürülebilir ve kolay kullanılabilir olmasıdır. Teknolojinin üniversitenin vizyonu ve değerleri ile uyumlu olmasını ve görsel çekicilik sunmasını sağlamak da önemlidir.
Dicle Üniversitesi’nde konferans salonunu modern teknolojileri kullanarak son teknoloji canlı yayın stüdyosuna dönüştürdük. Salonun genel aydınlatmasını iyileştirmek için tavan ışıklarıyla tamamlanan bir 4×2 LED videowall kurduk. Ayrıca canlı yayın için en iyi açıları yakaladığımızdan emin olmak için kameraları stratejik olarak konumlandırdık.
Bu projede bilgisayar çıktısı için vMix yazılımını kullandık.
Artık bir canlı yayın stüdyosu olan konferans salonu, öğrenciler için pratik ve erişilebilir bir teknoloji haline geldi. Programlarını, seminerlerini ve diğer etkinlikleri pratik yapmak ve organize etmek için kullanabilirler ve bunları internette canlı yayınlayabilirler. Kurulan teknoloji, özellikle uzaktan yönetilebilen 4×2 LED videowall görsel çekiciliğiyle büyük beğeni topladı. Kullanım kolaylığı, aydınlatma ve stüdyo arasındaki koordinasyon ve elektrik altyapısı da büyük beğeni topladı.
Bu proje ile İletişim Fakültesi öğrencileri artık içeriklerini kolayca hazırlayıp, canlı yayın yapıp, oturumlarını kaydederek çeşitli platformlarda takipçileriyle paylaşabiliyor.
Kurumunuz için benzer projelerle ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Proje ekibimiz tartışmak ve destek sağlamak için hazırdır.